Palvelualusta.fi
 

 

Ensimetri - Tampereen kaupunkiseudun yrityspalvelut Oy

www.ensimetri.fi

Koulutusmuoto: Monimuoto-ohjaus
Alue: Tampere
Kieli: suomi


Mahdollisuuksien Ensimetri, alkavan yrittäjän neuvonta


Ensimetrin avulla pääset käsiksi kaikkiin keinoihin, joilla voit lähteä yrittäjäksi ja työllistää itsesi. Voit valita vain osan palveluista tai kaikki!

• Yrittäjyyttä suunnittelevan perusneuvonta – autamme hahmottamaan yritysideasi, potentiaalisi ja osaamisesi. Arvioimme liikeideaasi ja sen realistisuutta. Etsimme kanssasi sinulle parhaan tavan yrittää.

• Henkilökohtaiset tapaamiset yrittäjyysasiantuntijoiden kanssa – saat meiltä asiantuntevat ja puolueettomat, tilanteeseesi sopivat neuvot. Pystymme määrittämään ja vertailemaan sinulle sopivia yrittäjyysmuotoja aina kevytyrittäjyydestä toiminimeen ja osuuskunnasta osakeyhtiöön. Saat yrittäjyysasiantuntijaltasi jatkuvan tuen maksutta myös tulevaisuudessa yritystoiminnan startatessa.

• Tapaamiset erikoisasiantuntijoiden kanssa – Pääset Ensimetrin asiakkaana hyödyntämään ainutlaatuisen 200 erikoisasiantuntijan tietotaitoa. Käytössäsi on esim. lakimiehiä, mainostoimistoja, ICT-palveluja ja tilitoimistoja.

• Kevytyrittäjyysneuvonta – mitä kevytyrittäjyys tarkoittaa, miten soveltaa? Yrittäjä vai palkansaaja? Millaisia laskutuspalveluita on, erot/yhtäläisyydet? Kevytyrittäjän ja yksityisen elinkeinonharjoittajan erot ja yhtäläisyydet.

• Osuuskuntaneuvonta – perusperiaatteet ja soveltaminen suunniteltuun toimintaan, osuuskunta työnantajana, henkilöjäsenen asema omistajana ja työttömyysturva, osuuskunnan hallituksen tehtävät, perustamispaperit ja säännöt.

• Laskelmat kuntoon-päivässä! (ryhmävalmennus 3 h)
Liiketoimintasuunnitelman sisältö, tekstien suhde laskelmiin, yritysmuodon vaikutus laskelmien rakenteeseen. Rahoituslaskelman laatiminen ja merkitys (starttiraha, pankki, Finnvera), muut rahoitusmahdollisuudet ja tuet. Kannattavuuslaskelman laatiminen.

• Tuotteen/palvelun tuotteistaminen, brändin rakentaminen (ryhmävalmennus, 3 h)
– Mitä tuotteistaminen ja brändi tarkoittavat? Hyvän tuotteistuksen tunnusmerkit, tuotteistamisen tavoitteet. Brändin määrittely, bränditrendit.

• Digimarkkinointi, miten pääsen alkuun? (ryhmävalmennus, 3 h)
- Mitä digitaalinen markkinointi tarkoittaa, mitä se sisältää? Miten alkuun: domain, web-hotelli, nettisivut, mitä työkaluja tarvitaan. Mitä saa ilmaiseksi, mistä kannattaa maksaa? Miten tavoitan asiakkaat, some-sanasto, budjetti.

• Yksi maksuton Teemakoulu (hinta norm. 90 € + alv 24%)