Työpaikkasuomi

 

Salpaus-palvelut Oy

www.salpaus.fi/

Kieli: Suomi

Työpaikkasuomi

Suomen kielen koulutusta maahanmuuttaneille työpaikalla 

Työpaikkasuomi-koulutuksella kehität yrityksesi ulkomaalaistaustaisten työntekijöiden suomen kielen osaamista ja samalla koko työyhteisön toimintaa. Kielitaidon ja osaamisen vahvistuminen sitouttaa työntekijän yritykseen ja työyhteisöön sekä parantaa ulkomaalaisten työntekijöiden työssä suoriutumista.  

Koulutuskeskus Salpauksella on kokemusta yli 30 vuotta suomi toisena kielenä -opetuksesta ja pääasiassa toimimme Päijät-Hämeen alueella. Opettajamme ovat vahvoja alan ammattilaisia.  

He ovat erikoistuneet opettamaan suomea toisena kielenä mm. sosiaali- ja terveysalan, auto- ja logistiikka-alan, ravintola- ja catering-alan, puhtauspalvelualan, kone- ja tuotantotekniikan sekä rakennusalan opinnoissa.  

Koulutus toteutetaan ELY:n yhteishankintakoulutuksena yrityksen tai organisaation tarpeiden mukaan joustavasti. ELY maksaa koulutuksesta 50–80 prosenttia. 

Koulutuksen sisältö  

Koulutuksessa 

  • kehitetään työpaikalla tarvittavia kirjallisia ja suullisia suomen kielen viestintätaitoja 

  • keskitytään työhön liittyviin vuorovaikutustilanteisiin ja niihin liittyvään sanastoon 

Koulutuskohtaiset oppimateriaalit sisältyvät koulutuksen kustannuksiin. Opetuksessa hyödynnetään työpaikan aitoja materiaaleja ja -tilanteita (esim. perehdytysaineistot, raportit, tilauslomakkeet jne.) sekä ohjataan opiskelijoita oppimaan kieltä työpaikalla omissa työtehtävissään.  

Toteutus 

Työpaikkasuomi-koulutuksen toteutus suunnitellaan yhdessä työnantajan kanssa ja yrityksen tarpeita vastaavaksi. Koulutuksen sisällöstä, kestosta ja viikoittaisesta tuntimäärästä sovitaan tapauskohtaisesti.  Koulutus toteutetaan joko työnantajan tiloissa, Salpauksessa tai verkko-oppimisympäristössä.  

Käytettävät monipuoliset opetusmenetelmät valitaan opiskelijoiden tarpeiden ja taitotasojen mukaan.  Työpaikkasuomen koulutukseen voidaan sisällyttää osallistujien kielitaidon osaamistason kartoitus ja siitä sovitaan tapauskohtaisesti. 

Kustannukset 

Koulutuksen hintaan vaikuttaa ryhmäkoko.  

Yhden tunnin hinta on  

  • 114 euroa, kun ryhmässä on 1–3 opiskelijaa  

  • 122 euroa, kun ryhmässä on 4–9 opiskelijaa 

  • 129 euroa yli 10 opiskelijan ryhmälle.  

ELY maksaa koulutuksesta 50–80 % ja loppuosa jää työnantajan kustannettavaksi.  

Ota yhteyttä, suunnitellaan yhdessä yrityksellenne sopiva koulutus! 

Yhteystiedot

Säde Vikman, lehtori, [email protected], p. 044 708 0598, ja Kyllike Ladva, opetusalapäällikkö, [email protected], p. 044 708 0288

Laske esimerkkikustannus

Huom! Laskelma on suuntaa antava. Tarkan laskelman laskee ELY-keskus/TE-toimisto tyƶnantajan tarpeiden mukaan.

Ryhmän koko (henkilöä):
Koulutuksen kesto (tuntia):
Työnantajan koko:
Vuosiliikevaihto:
Tase: